Kadınlar gusül abdesti alırken ne giymeli?

Kadınlar gusül abdesti alırken ne giymeli?, Nasıl gusül abdesti alınır bayanlar için?, Gusül abdesti alınırken kıyafet giyilir mi?, Kadınlar abdest alırken nasıl giyinmeli?, Banyo yaparken avret yerlerini örtmek şart mı?, Gusül abdesti yanlış alınırsa kabul olur mu?


Nasıl gusül abdesti alınır bayanlar için?

Nasıl gusül abdesti alınır bayanlar için?, Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.

Gusül abdesti alınırken kıyafet giyilir mi?

Gusül abdesti alınırken kıyafet giyilir mi?, (Buhârî, Vüdû', 9, Deavât, 14; Müslim, Hayz, 122, 123) 5. Banyoyu kimsenin göremeyeceği şekilde kapatmalıyız. 6. Hamamda setri avrete riayet etmeli ve peştamal giymelidir.

Kadınlar abdest alırken nasıl giyinmeli?

Kadınlar abdest alırken nasıl giyinmeli?, Başörtüsü, uzun kollu bir üst ve geniş bir etek veya pantolon gibi örtünmeyi sağlayan giysilerle abdest alınmalıdır. Abdest alırken giyilen kıyafetlerin temiz olması da önemlidir.

Banyo yaparken avret yerlerini örtmek şart mı?

Banyo yaparken avret yerlerini örtmek şart mı?, Banyo ve benzeri yerlerde yalnız başına kalındığı zamanlarda avret yerinin örtülmesi tavsiye edilmiştir.

Gusül abdesti yanlış alınırsa kabul olur mu?

Gusül abdesti yanlış alınırsa kabul olur mu?, Gusül, abdesti de içerdiğinden abdesti bozacak bir durum meydana gelmedikçe daha sonra ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira Hz. Âişe, Resûl Ekrem'in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivâyet etmiştir (Ebû Dâvûd, 96 [250]; Tirmizî, Tahâret, 79 [107]).

Kadınlarda gusül abdesti ne zaman alınmalı?

Kadınlarda gusül abdesti ne zaman alınmalı?, Gusül, cinsel ilişkiden veya şehvetle meni gelmesinden/orgazm olmaktan dolayı ya da kadınların âdet ve lohusalık dönemleri bittiği zaman gerekir. Bu sebeple kadın doğum uzmanına jinekolojik muayene olmak ya da rahim ultrasonu çektirmek guslü gerektirmez.

Gusül abdesti aldıktan sonra aynı kıyafetler giyilir mi?

Gusül abdesti aldıktan sonra aynı kıyafetler giyilir mi?, Abdest aldıktan sonra giyilen meste ayrıca mesh etmek gerekir mi? Abdest aldıktan sonra giyilen meste ayrıca mesh etmek gerekmez. Fakat bu kişi, yeni bir abdest aldığında mestleri üzerine mesh yapar (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/24).

Düşünerek gelen zevk suyu gusül gerektirir mi?

Düşünerek gelen zevk suyu gusül gerektirir mi?, Ama hastalarda bu rutubetin atılarak çıkmasına ve akmasından sonra bedenin gevşmesi gerekmez, şehvetle çıkarsa meni hükmündedir. Şakalaşma esnasında veya şehveti düşüncelerden dolayı kadının kendisinden gelen rutubet temizdir, gusul gerektirmez ve abdesti de bozmaz.

Adetliyken cünüp olmak guslü gerektirir mi?

Adetliyken cünüp olmak guslü gerektirir mi?, Cünüp olup da henüz gusletmeden önce âdet görmeye başlayan bir kadının hemen gusletmesi şart değildir, guslü âdetinin bitimine kadar geciktirebilir (Haddad, el-Cevhera, 1/31-32; İbn Nüceym, el-Bahr, 1/63). Ancak bu durumdaki kadınların gusül abdesti alması uygun olur.

Eşarp üstünden mesh olur mu?

Eşarp üstünden mesh olur mu?, Bu sebeple ıslaklığın başa temasını önleyecek nitelikteki başörtüsü, bone, peruk vb. şeyler üzerine yapılan “mesh” geçerli olmaz (Kâsânî, Bedâi', 1/4-5; Merğinânî, el-Hidâye, 1/32). Ancak kadınlar abdest alırken başörtülerini çıkartmadan, ellerini başörtülerinin altına sokarak başlarını mesh edebilirler.

Diğer Kadın Yazıları
Kadın