Ekiz Buğday Yorumları

Ekiz Buğday Yorumları, Ekiz buğday verimi nasıl?, Ekiz buğday hangi bölgelerde yetişir?, En verimli buğday hangisi?, Kıraç tarlaya hangi buğday ekilir?, Ekiz buğday kuraklığa dayanıklı mı?


Ekiz buğday verimi nasıl?

Ekiz buğday verimi nasıl?, - Beyaz başaklı ve kılçıklıdır. - Boyu 110-120 cm:dir. - Kırmızı ve iri danelidir. - Dekara kuruda 200-5500 kg, suluda 500-960 kg verim verir.

Ekiz buğday hangi bölgelerde yetişir?

Ekiz buğday hangi bölgelerde yetişir?, Yüksek kaliteli bir çeşit olup Konya'da bulunan bazı un değirmenleri birinci sınıf ekmeklik Buğday olarak değerlendirmekte ve yüksek fiyatlarla alım yapmaktadır. ÜRETİCİ KURULUŞ: EKİZ TOHUMCULUK TARIM VE GIDA LTD.

En verimli buğday hangisi?

En verimli buğday hangisi?, Oldukça sağlam bir yapısı bulunan seval buğday çeşidinin soğuğa ve kuraklığa karşı oldukça dayanıklı bir tür olduğu bilinmektedir. Gübre ile toprakta tam bir reaksiyon sağlar. Yüksek verimli buğday çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alır.

Kıraç tarlaya hangi buğday ekilir?

Kıraç tarlaya hangi buğday ekilir?, ALBAYRAK sahil kuşağı hariç, Türkiye'nin tüm kıraç arazilerinde rahatlıkla ekilebilir. Kuraklığa dayanıklı olan ALBAYRAK Ekmeklik Buğday çeşidinin kıraç alanlardaki verimi ve kalitesi yüksektir.

Ekiz buğday kuraklığa dayanıklı mı?

Ekiz buğday kuraklığa dayanıklı mı?, Başakları kılçıklı, kardeşlenmesi çok iyidir. Taneleri kırmızı, sert olup 1000 dane ağırılığı 40-43 gr'dır. Orta erkenci ve çok yüksek verimli bir ekmeklik buğday çeşidi olup gelişme tabiatı alternatiftir. Soğuğa ve kuraklığa orta dayanıklıdır.

Buğdayda iyi verim almak için ne yapmalı?

Buğdayda iyi verim almak için ne yapmalı?, Genel bir bilgi olarak buğday tarımında dekardan 600 kg'ın üzerinde verim alabilmek ve dengeli gübreleme yapmak için saf olarak 12-14 kg/da arası azot ve 4-5 kg/da arası fosfor dozları yeterli olmaktadır. Fosforlu gübreler ekimle veya ekimden önce toprağa verilmelidir.

Kurak araziye hangi buğday ekilir?

Kurak araziye hangi buğday ekilir?, Kışlık, beyaz başaklı, beyaz taneli, orta erkenci ve kılçıklı olan Bozkır çeşidi kurak şartlar için tescil ettirilmiştir.

Kuraklığa dayanıklı buğday hangisi?

Kuraklığa dayanıklı buğday hangisi?, Bu çeşitlerden TANER ve BOZKIR'da, kuraklık dayanımı ve yüksek su kullanım etkinliği özellikleri sayesinde kuruda ekilen mevcut çeşitlere göre verimde yüzde 15-20 artış sağlandı. Kalite açısından TANER'de elde edilen artış yüzde 250, BOZKIR'da yüzde 200 oldu.

Hüseyin Bey buğday susuz yetişir mi?

Hüseyin Bey buğday susuz yetişir mi?, Erken ve geç ilkbahar donlarından ve soğuklarından etkilenmemektedir. Soğuk ve serin havayı seven bir çeşittir. Bu özellikleri nedeniyle, güneyin kışları ılık geçen ve yüksek sıcaklıları erken gelen yerleri hariç, ülkemizin buğday tarımı yapılan birçok yerinde, taban ve sulanan alanlarının tamamında yetişir.

En kaliteli ekmeklik buğday hangisi?

En kaliteli ekmeklik buğday hangisi?, Şirketimizin yüksek verimleri ve iyi ekmeklik kalite değerleri ile tescil edilen yeni buğday çeşitleri Glosa, Nomade ve Dropia yüksek kalite değerlerini Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yapılan analizde bir kez daha teyit etmiştir.

Diğer Kullanıcı Yorumları Yazıları
Kullanıcı Yorumları