Adalı Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır Püf Noktaları
Atatürk mezesi nasıl yapılır?,
Börülceleri bir gece önceden ıslatın daha sonra ocağa alıp 15 dakika kaynatıp yumuşamasını sağlayın. Börülceyi bir gece önceden ıslatmazsanız düdüklüde 15 dakikada pişirebilirsiniz. Haşlanmış börülce, zeytinyağı, sarımsak, kimyon, su, limon suyunu rondoya koyup iyice kıvam alana kadar çekiyoruz. Afiyet olsun. Ada mezesi nasıl yapılır?,
Doğranmış kültür mantarı ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri, yüksek ateşte mantarlar hafif bir renk alana kadar soteleyin. Şeritler halinde kesilmiş renkli biberleri katın ve soteleme işlemini kısa bir süre sürdürün. Sıcak su ve tuzunu kattığınız mezeyi, yüksek ateşte 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Alaçatı mezesi nedir?,
Alaçatı'dan ünlenmiş olan Atatürk mezesi, börülcenin en lezzetli hallerinden biri. Sofralarınıza farklı Ege esintileri katmak için tercih edebilirsiniz. Paşa mezesi nasıl yapılır?,
Rus salatası için öncelikle kornişon turşuları küp küp doğrayalım. Genişçe bir kaseye yoğurt, mayonez, hazır garnitür ve doğradığımız turşuları ekleyerek güzelce karıştıralım. Hazır olan Rus salatasını servis kasesine alalım ve servis edelim. Afiyet olsun! Rus mezesi nasıl yapılır?,
Arpa şehriyelerini haşlayıp, süzüyoruz. Derin bir kabın içine rendelenmiş sarımsaklar, haşlanmış arpa şehriye, mısır, küp doğranmış salatalık turşuları, 1-2 dal ince doğranmış dereotu ve maydanoz, zeytinyağı, tuz, süzme yoğurt ve mayonezi koyuyoruz. Hepsini güzelce karıştırıp, pul biberle servis ediyoruz. Ege mezesi nedir?,
İncecik doğranmış maydanozu, rendelenmiş sarımsağı, Antep fıstığını, galeta ununu, cevizi, baharatları ve zeytinyağını da ekleyin. Bu malzemelerin bir araya gelmesi, lezzetli ve dengeli bir ezme elde etmenize katkı sağlar. Girit mezesi neyle yapılır?,
Bir karıştırma kabında süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu, tahin ve tuzu karıştırın. Geniş ve düz bir servis tabağına çıtır lavaşları yayın. Üzerlerine patlıcanlı harcı gezdirin. Aralıklı olarak yoğurt sostan gezdirin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin. Fettah mezesi nedir?,
Köpoğlu (Bulgarca: Кьопоолу veya Кьополу) veya Köpoğlunun Mancası (Manca veya Mancar, Latincede çiğnemek; İtalyancada yiyecek, yemek anlamına gelir), çoğunlukla kavrulmuş patlıcan ve sarımsaktan yapılan popüler bir Bulgar ve Türk ezmesi, çeşnisi ve salatasıdır.