Balkabağı tatlısı nasıl yapılır

Balkabağı tatlısı nasıl yapılır, Kabak tatlısının püf noktası nedir?, 1 kg bal kabağına ne kadar şeker konur?, Kabak tatlısı malzemeleri nelerdir?, Kabak tatlısı yaparken su konur mu?, Kabak tatlısının sert olması için ne yapmalıyım?


Kabak tatlısının püf noktası nedir?

Kabak tatlısının püf noktası nedir?, "ASLINDA ÇOK PÜF NOKTA VAR"

Dışı ağdalanır, sertleşir ama iç kıvamı güzel olmaz. O yüzden tencereye koyduklarında az suyuyla şekersiz kapağı kapalı şekilde biraz yumuşaması lazım ve şekeri de 4-5 aşamada vermeleri lazım. En son kabak tatlısı kaynarken 6-7 saatin sonunda evde yapıldığında da kapağı ancak o zaman açılır.


1 kg bal kabağına ne kadar şeker konur?

1 kg bal kabağına ne kadar şeker konur?, -2 su bardağı şeker.

Kabak tatlısı malzemeleri nelerdir?

Kabak tatlısı malzemeleri nelerdir?, Eğer kabakları bekletmeden, hemen pişirmek isterseniz şekeri ekledikten sonra 1 su bardağı kadar su ilave edebilirsiniz. Pişirme sırasında gerektiği takdirde kontrollü olarak daha fazla su ekleyerek yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.

Kabak tatlısı yaparken su konur mu?

Kabak tatlısı yaparken su konur mu?, Antakya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan kireçte kabak tatlısı için kabaklarınızı pişirmeden önce şekere değil kireçli suya yatırmanız gerekir. Bu işlem kabakların dışlarının sertleşmesine neden olur. Kabaklar en az yarım gün boyunca kireçli suda tutulur. Süre uzadıkça kabakların sertliği de artar.

Kabak tatlısının sert olması için ne yapmalıyım?

Kabak tatlısının sert olması için ne yapmalıyım?, Bir gece önceden şekere yatırılır. Pişirirken tencerenin kapağı kapatılmamalı. Bu kapaktaki suyun tencereye akmasına ve sulanmasına neden olur.

Kabak tatlısı pişirirken tencere kapağı kapatılır mı?

Kabak tatlısı pişirirken tencere kapağı kapatılır mı?, Kabağın tadı, meyvelerin ve kuru meyvenin şekeri yetiyor. Eğer şeker miktarı az gelirse yerken üzerine bal ya da pekmez gezdirerek tatlandırabilirsiniz.

Kabak tatlısının şekeri az gelirse ne yapmalı?

Kabak tatlısının şekeri az gelirse ne yapmalı?, *Kabak tatlısı yaparken ilk dikkat edilecek husus kabakların şekere yatırılıp bir gece boyunca bekletilmesidir. *Gece boyunca şekere yatırılan kabaklar kendi suyunu bırakır, bu durumda kabak tatlısını pişirirken su koymanıza da gerek kalmayacaktır. *Kendi suyu ile kabak tatlısı pişecektir.

Kabak tatlısının erimemesi için ne yapmalı?

Kabak tatlısının erimemesi için ne yapmalı?, Kabakların sönmemiş kireçte bekletilerek dışının çıtır, içinin yumuşak kalması sağlanarak yapılır.

Diğer Nasıl Yapılır Yazıları
Nasıl Yapılır