İskender en çok nerede meşhur?,
İskender kebap, iskender döner veya Bursa Kebabı; Bursa yöresinin meşhur kebap yemeklerinden biridir. 1 Porsiyon İskender Kaç TL?,
Bursa yöresinin meşhur yemeklerinden biri olan İskender Kebabın hikayesi, 1867 yılında Mehmet oğlu İskender Efendi'nin Bursa Kayhan'daki dükkânında başladı. Nerenin İskenderi güzel?,
İskender kebab mis gibi tereyağı ile tek başına yanında sadece küçük biber turşusu ile yenir. Turşu. İskender ile ne yenir?,
Adı İskender'in Grekçe olan adı Aleksandros'tur. Hükümdarlığı sırasında yürüttüğü geniş fetih seferleri ve kazandığı savaşlar sayesinde Büyük Aleksandros anlamına gelen Aleksandros ho Mégas (Grekçe: Ἀλέξανδρος ὁ Μέγας) olarak anılmaya başlamıştır. İskendere neden İskender denir?,
Makedonyalı Büyük İskender, Balkanlardan günümüz Pakistan'ına kadar uzanan bir sahayı yaptığı fetihlerle çok kısa bir sürede egemenlik altına almış bir hükümdardır. Yunan kültürünü fethettiği yerlere empoze etmiş ve Helen kültürü adı verilen karma bir kültür yaratmıştır. Büyük İskender Makedon mu Yunan mı?,
2 tane 1'er porsiyon iskender ve 1 litre içecek – 529 TL. 1 porsiyon iskender, sütlaç ve içecek – 349 TL. 1 porsiyon iskender, patates kızartması, kornişon turşu, standart boy içecek – 339 TL. 1 porsiyon iskender ve fındıklı fırın sütlaç – 319 TL. 2024 iskender fiyatı ne kadar?,
İskender için:
500gramantrikot. 1su bardağısüt. 1çay kaşığıbal(opsiyonel) 1adetsoğan. Baydöner'de iskender fiyatları ne kadar?,
“İSKENDER Efendi”'nin üç erkek çocuğu; Nurettin, Süleyman ve “CEVAT İSKENDEROĞLU” da Bursa'nın Kayhan semtinde doğan bu tarihi lezzet mirasını bil fiil titizle çalışarak ve özünü koruyarak bir sonraki nesle aktarmışlardır. CEVAT İSKENDEROĞLU® TESCİLLİ BİR HİZMET MARKASIDIR. Elmacıoğlu iskender kaç TL?,
İskender kebap, pide dilimleri üzerine dilimlenmiş döner etinin üzerine sıcak domates sosu dökülerek eritilmiş özel koyun sütünden yapılmış tereyağı ve yoğurtla cömertçe kaplanmasıyla yapılan bir Türk yemeğidir. İskender ne etinden yapılır?,
İskender kebap, pide dilimleri üzerine dilimlenmiş döner etinin üzerine sıcak domates sosu dökülerek eritilmiş özel koyun sütünden yapılmış tereyağı ve yoğurtla cömertçe kaplanmasıyla yapılan bir Türk yemeğidir.