fincanda sufle nasıl yapılır

fincanda sufle nasıl yapılır, Fincan suflesi nasıl yapılır?, Sufle yaparken fincanlar yağlanır mı?, Bardakta sufle olur mu?, Sufle malzemeleri nelerdir?, Suflenin çökmemesi için ne yapmalı?


Fincan suflesi nasıl yapılır?

Fincan suflesi nasıl yapılır?, Isıya dayanıklı kaplara veya porselen fincanları yağlayıp kek harcından dökün.

Sufle yaparken fincanlar yağlanır mı?

Sufle yaparken fincanlar yağlanır mı?, Bardakların yarısına gelecek şekilde tencereye su ilave edelim. Üzerine temiz bir örtü örttükten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve suyu kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra bardakta suflelerimizi 4-5 dakika daha pişirmeye devam edelim. Pişme süresi bardakların boyutuna göre değişiklik gösterebilir.

Bardakta sufle olur mu?

Bardakta sufle olur mu?, Bengi Kurtcebe'nin Önerisi: Suflenin çökmemesi için köpürttüğünüz yumurta beyazlarını çikolata karışımına yedirirken çok dikkatli olup, yumurta beyazlarının içindeki havayı kaçırmadan, karışımı katlayarak yedirmeniz gerekir.

Sufle malzemeleri nelerdir?

Sufle malzemeleri nelerdir?, Suflelerinizi ısıya dayanıklı cam kaselerde yapabilirsiniz. Cam kase dışında toprak güveç kaselerinde, silikon kaplarda, hazır alüminyum sütlaç kaplarında ve fincanlarda yapabilirsiniz.

Suflenin çökmemesi için ne yapmalı?

Suflenin çökmemesi için ne yapmalı?, Sufleler fırında pişerken kesinlikle kapağını açmayın. Üst kısmı hafif kabarıp sertleşince pişmiş demektir. İçinin ne çok akışkan ne de kek gibi sert olmaması gerekiyor. Fırından alıp birkaç dakika dinlendirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Sufle kabı yerine ne kullanabiliriz?

Sufle kabı yerine ne kullanabiliriz?, Yavaşça karıştırın: Her ne kadar yumurta beyazlarını çırparak sertleştirmiş olsanız da gene de içindeki köpükler çok hassas. Sufle bazını kaptaki çırpılmış beyazlara yedirirken çok nazik ve yavaş olmanız önemli, yoksa köpükler patlayarak azalabilir ve sufleniz kabarmaz.

Suflenin piştiğini nasıl anlarız?

Suflenin piştiğini nasıl anlarız?, Sufle kaplarını içinde su kaynayan tencereye koyup üç dakika boyunca kapağı açık şekilde pişirmelisin. Üç dakikanın sonunda tencerenin kapağını kapatarak beş dakika kadar pişirmeye devam etmelisin. Sufleleri toplamda 9-10 dakika boyunca pişirdiğinden emin olmalısın.

Sufle neden kabarmaz?

Sufle neden kabarmaz?, Sufleleri önceden ısıtılmış 190 derecelik,fansız fırında kabarıp üstü hafifçe sertleşene kadar 13-15 dakika kapağını açmadan pişirin. 10. Fırından çıkan suflelerin üstüne pudra şekeri serperek sıcak olarak servis edin.

Diğer Nasıl Yapılır Yazıları
Nasıl Yapılır