kışlık patlıcan karnıyarık nasıl yapılır

kışlık patlıcan karnıyarık nasıl yapılır, Karnıyarık için patlıcan derin dondurucuya nasıl konur?, Karnıyarık için patlıcan tuzlu suda ne kadar bekletilmeli?, Patlıcan çiğ olarak dondurucuya konur mu?, Karnıyarık yapmak için patlıcan fırında nasıl kızartılır?, Kışlık patlıcan buzluğa nasıl konur?


Karnıyarık için patlıcan derin dondurucuya nasıl konur?

Karnıyarık için patlıcan derin dondurucuya nasıl konur?, Patlıcanlar alacalı soyulup tam ortasından uzunca bir çizgi şeklinde karni yatılır. Daha sonra yumurta fırçası ile sıvı yağ patlıcanın her yerine sürülür. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve fırında 200 derecede 25 dakika pişirilir. Fırından çıkınca soğutulur buz dolabı poşetine konup dondurucuya yerleştirilir.

Karnıyarık için patlıcan tuzlu suda ne kadar bekletilmeli?

Karnıyarık için patlıcan tuzlu suda ne kadar bekletilmeli?, Patlıcanların sap kısmını kesin, alacalı soyun. İki ucuna hiç dokunmadan bıçakla uzunlamasına ortadan bir yarık açın. Tuzlu suda 15-20 dakika beklettikten sonra sudan çıkarın, fazla suyunu elinizde sıkıp kurulayın.

Patlıcan çiğ olarak dondurucuya konur mu?

Patlıcan çiğ olarak dondurucuya konur mu?, Süzgeç yardımıyla tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları buzdolabı poşetlerine doldurun. Poşetlerin ağzını büzdükten sonra bir pipet yardımıyla içindeki havayı vakumlayın. Ağızlarını sıkıca kapattıktan sonra difrize koyabilirsiniz. Çiğ patlıcanları bu yöntemle 12 aya kadar dondurucuda saklamak mümkündür.

Karnıyarık yapmak için patlıcan fırında nasıl kızartılır?

Karnıyarık yapmak için patlıcan fırında nasıl kızartılır?, Patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyuyoruz ortadan ikiye kesiyoruz. Fırçayla arkalı önlü zeytinyağ sürüp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz . 200 derece fırında 35-40 dk kızarana kadar pişiriyoruz.

Kışlık patlıcan buzluğa nasıl konur?

Kışlık patlıcan buzluğa nasıl konur?, Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.

Buzluğa patlıcan nasıl koyulur nefis yemek tarifleri?

Buzluğa patlıcan nasıl koyulur nefis yemek tarifleri?, Patlıcanlarımızı acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Tuzlu suyunu süzdükten sonra istediğiniz miktarlarda poşetlere doldurup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın tüketebilirsiniz.

Karnıyarık yaparken patlıcanın yağ çekmemesi için ne yapmalı?

Karnıyarık yaparken patlıcanın yağ çekmemesi için ne yapmalı?, Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin. Daha sonra bir miktar tuz eklediğiniz su içerisinde bekletin. Patlıcan dilimlerinin suyunu iyice süzüp kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızartmaya başlayın. Bu yöntem sayesinde patlıcanların yağ çekmesi ve acı lezzeti azalır.

Kışlık patlıcan tuzlu suda bekletilir mi?

Kışlık patlıcan tuzlu suda bekletilir mi?, Öncelikle istenilen miktarda patlıcanın en uçtan sapı kesilir ve alacalı soyulur. Acılığını almak ve kararmasını engellemek için yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir.

Diğer Nasıl Yapılır Yazıları
Nasıl Yapılır