Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır Püf Noktaları, Patlıcan salatasının içine ne konur?, Patlıcan salatasının kararmaması için ne yapmalı?, Patlıcan gömmesi nasıl yapılır?, Közlenmiş patlıcanla neler yapabilirim?, Közlenmiş patlıcanlı yoğurtlu meze nasıl yapılır?


Patlıcan salatasının içine ne konur?

Patlıcan salatasının içine ne konur?, Közlenmiş patlıcanın kabuklarını soyun, çekirdeklerinden ayırın ve küp küp doğrayın. Bir karıştırma kabında köz patlıcan, taze kekik, ince doğranmış sarımsak, krema, tuz, karabiber ve zeytinyağını güzelce karıştırın. Hazır olan patlıcan salatasını bir servis tabağına alın.

Patlıcan salatasının kararmaması için ne yapmalı?

Patlıcan salatasının kararmaması için ne yapmalı?, Doğradığınız ya da kestiğiniz patlıcanları, limon sıkılmış ve bir tutam tuz katılmış soğuk suyun bulunduğu derin bir kap içerisinde bekletebilirsiniz. Limon, patlıcanların kararmasını önlerken tuz ise patlıcanın kendine has olan acılığını azaltacaktır.

Patlıcan gömmesi nasıl yapılır?

Patlıcan gömmesi nasıl yapılır?, Babukannuş (Patlıcan gömmesi) - Mersin

Tam piştikten sonra patlıcanların kabuklan soyularak sapları kopartılıp havanda iyice dövülür. Bir miktar domates ve sarımsak da dövülüp tuz sirke eksi konduktan sonra karıştırılıp üzerine maydanoz konularak servis yapılır.


Közlenmiş patlıcanla neler yapabilirim?

Közlenmiş patlıcanla neler yapabilirim?, Antep ve Urfa mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan patlıcan söğürtme, midenize bayram ettirecek bir lezzettir. Közlenmiş patlıcan ile hazırlanan söğürtme, hem salata, hem de meze olarak sunulabilir. Közlenen patlıcanları dilimledikten sonra nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı ile harmanlıyoruz.

Közlenmiş patlıcanlı yoğurtlu meze nasıl yapılır?

Közlenmiş patlıcanlı yoğurtlu meze nasıl yapılır?, Közlenmiş patlıcanı salata veya meze olarak tüketecekseniz limon, yemeğini yapacaksanız süt ekleyebilirsiniz. Közlenmiş patlıcanları soyduktan sonra zeytinyağlı, limonlu suda bekletmek de kararmalarını önleyecektir.

Patlıcan söğürme nedir?

Patlıcan söğürme nedir?, Patlıcan, biber közlerken vaktiniz varken dahi üzerine derin delikler açıyorsunuz. Közlenecek sebzelerin, örneğin patlıcanın üzerinde delikler açmak aslında çok büyük bir yanlış değil. Özellikle de vaktiniz azsa çok kurtarıcı bir yöntem.

Patlıcan salatası nasıl beyaz olur?

Patlıcan salatası nasıl beyaz olur?, Aslında patlıcan denildiğinde ilk akla gelen püf noktası, tuzlu su yöntemidir. Patlıcanı soyduktan sonra tuzlu suda bekletmek, acılığını alır ve kararmasını önler. Tuza ek olarak 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek de aynı işlevi sağlayabilirsiniz. Patlıcanı tuzlu suda 15-20 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

Patlıcan közlenirken delinir mi?

Patlıcan közlenirken delinir mi?, Közlenmiş Patlıcan Salatası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, nohut çorbası, beşamel soslu tavuklu enginar, bademli, kuş üzümlü pilav ve közlenmiş patlıcan salatası son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.

Diğer Nasıl Yapılır Yazıları
Nasıl Yapılır