Piyaz nasıl yapılır

Piyaz nasıl yapılır, Orjinal piyaz nasıl yapılır?, Fasulye piyazı nasıl yapılır?, Antalya usulü piyaz sosu nasıl yapılır?, Piyaz içine ne konur?, Antalya usulü piyaz içinde ne var?


Orjinal piyaz nasıl yapılır?

Orjinal piyaz nasıl yapılır?, Mor soğanları ince ince piyazlık, yani yarım ay şeklinde, doğrayın ve kaseye alın. Üzerine tuz, limonun suyu ve sirkeyi ilave edin. Son olarak kalan baharatlarını ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın. Arzuya göre piyazı haşlanmış yumurta ile soğuk veya ılık servis edin.

Fasulye piyazı nasıl yapılır?

Fasulye piyazı nasıl yapılır?, Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Uygun bir karıştırma kabına haşlanmış fasulyeyi alalım. Üzerine doğradığımız soğanı, maydanozu, domatesi, tuzu, sumağı, elma sirkesini, limon sosunu, zeytinyağını ekleyerek güzelce karıştıralım. Hazır olan piyazı servis tabağına alalım ve servis edelim.

Antalya usulü piyaz sosu nasıl yapılır?

Antalya usulü piyaz sosu nasıl yapılır?, Piyazın sosunu hazırlamak için; tahini derin bir karıştırma kabına alın. Taze sıkılmış limon suyu, elma sirkesi, zeytinyağı, kimyon ve tuz ekleyip karıştırın. Sosu akışkan bir kıvama getirmek için azar azar ılık su ekleyin. Erimiş dondurma kıvamına gelene kadar su ilave etmeyi sürdürün.

Piyaz içine ne konur?

Piyaz içine ne konur?, Maydanozlarımızı ince ince kıyalım. Uygun bir karıştırma kabına haşlanmış kuru fasulye, doğradığımız soğan, maydanoz, pul biber, sumak, limon suyu ve zeytinyağını alarak tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Haşladığımız yumurtaları soyalım ve dilimleyelim. Servis tabağına salatamızı boşaltalım ve üzerini dilimleyelim.

Antalya usulü piyaz içinde ne var?

Antalya usulü piyaz içinde ne var?, Çukur bir kap içine; ufalanmış bayat ekmek içlerini, dövülmüş cevizleri, sarımsak dişlerini, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu koyunuz. Tüm malzemeyi çatalla ezerek karıştırınız. Azar azar su ilave ederek tahin kıvamında bir karışım tutturunuz. Taratoru servis tabağına koyup üstünü süsleyerek sofraya veriniz.

Antalya usulü tarator nasıl yapılır?

Antalya usulü tarator nasıl yapılır?, Kuru fasulyeyi 3-4 saat suda beklettikten sonra suyunu süzüp haşlayın. Haşladığınız kuru fasulyeleri derin bir kâseye koyun. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, maydanoz, pul biber, zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve tuz ilave ederek iyice karıştırın. Izgara et veya köftelerin yanında servis yapın.

İzmir piyazı nasıl yapılır?

İzmir piyazı nasıl yapılır?, Piyaz hangi yemeklerin yanında gider? Piyazı ızgara köfte yanına yapabilirsiniz. Ali nazik kebabı, hünkar beğendi, çökertme kebabı gibi diğer kebapların yanında yapabilirsiniz. Et sote yada ciğer sotenin yanına da piyaz oldukça uygun olacaktır.

Piyaz yanına ne gider?

Piyaz yanına ne gider?, Antalya usulü piyaz yaklaşık yüzyıla yakın geçmişi ile il sınırlarını aşan bir üne sahip olmuştur. Antalya ilinde geliştirilen ve ünlenen piyaz yapım tekniği ile Antalya'ya uğrayan yerli ve yabancı turistin tadına bakmadan gitmediği bir yöresel ürün haline gelmiştir.

Diğer Nasıl Yapılır Yazıları
Nasıl Yapılır