Yoğunlaştırılmış süt nasıl kullanılır?, Kapalı bir kutu yoğunlaştırılmış sütü büyük bir tencereye biraz suyla koyar ve yaklaşık iki saat kaynatırsanız, sütün içindeki şeker karamelize olur ve güzel bir altın-kahverengi karamel sosu elde edersiniz.
Yoğunlaştırılmış süt nasıl kullanılır?,
Kapalı bir kutu yoğunlaştırılmış sütü büyük bir tencereye biraz suyla koyar ve yaklaşık iki saat kaynatırsanız, sütün içindeki şeker karamelize olur ve güzel bir altın-kahverengi karamel sosu elde edersiniz. Şekerle karamel nasıl yapılır?,
*Yoğunlaştırılmış Süt Nerelerde Kullanılır? Sütün olduğu her türlü tatlıda yoğunlaştırılmış süt kullanabilirsiniz. Özellikle yoğunlaştırılmış süt ile yapılan tatlılar damaklarda her zaman unutulmaz bir tat bırakacaktır. Kremalı sıcak içeceklerde, kremalı pastalarda, kek gibi tatlıların vazgeçilmezidir. Yoğunlaştırılmış süt ile süt reçeli aynı mı?,
Öncelikle toz şekeri yayvan bir tavaya alarak kısık ateşte şeker eriyene kadar bekleyin. Şeker erimeye başladığında önce şeffaflaşır, ardından karamelize olmaya başlar. Şekerin tamamı eridiğinde içerisine tereyağı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Bu esnada şeker kabarmaya başlayabilir, kısa sürede sönecektir. Karamel sütle yapılır mı?,
SÜT REÇELİ tarifi isteyenler için geldi????yoğunlaştırılmış sütten tek farkı;içine karbonat ve vanilya ekliyor olmamız.. tadı harika oluyor. Kahvaltıda ve günün her saati tüketilebildiği gibi ayrıca süt içemeyen ya da içmeyen çocukların bağışıklığını güçlendirmede de çok etkili.. Yoğunlaştırılmış sütten neler yapılabilir?,
Karamel sos hazırlarken krema yerine süt ve tereyağı kullanarak hazırlayabilirsiniz. Yoğunlaştırılmış süt ile krema aynı mı?,
Evinizde yaptığınız yoğunlaştırılmış süt ile puding, kahve, browni kek, meyveli kek ve yaş pasta yapabilirsiniz. Ayrıca bu tatlıların üzerinde gezdirerek sos olarak da tüketebilirsiniz. Yoğun kıvamlı bir unlu gıda hazırlamak istediğinizde yoğunlaştırılmış süt eklemek iyi fikir olabilir. Ev yapımı karamel neden acı olur?,
Özet ifadeyle anlatırsak yoğunlaştırılmış süt, inek sütünün ısıtılıp buharlaştırılarak su oranının azaltılması yoluyla elde ediliyor. Dolayısıyla süt daha koyu, yoğun ve krema kıvamında oluyor. Kimi zaman bu işlemi içine şeker ekleyerek de yapabiliyorlar. Karamel kivami nasıl olmalı?,
Karamelin şekerin ısıyla eritilmesiyle elde edildiğini belirtmiştik. Ancak bu noktada şekerin yanmasını önlemelisiniz. Şeker yandığı takdirde acılaşacak ve karamelinizin lezzetini bozacaktır. Şekeri karamelize etmek nedir?,
NOT:Karamel sos sıcakken akışkan dinlendikçe kıvamı oturan bir sostur. Cıvık oldu diye sakın korkmayın oda sıcaklığında soğudukça kıvam alacak ve dolaba da girdikten sonra daha güzel kıvamı oturacaktır. Süt reçeli ile süt karameli aynı mı?,
Yiyeceklere farklı bir doku ve aroma katan karamelizasyon işlemi, mutfak dünyasında oldukça fazla başvurulan tekniklerden birisidir. Gıdalardaki esmerleşme işlemi de diyebileceğimiz bu teknikte, şekerin yüksek sıcaklıkta ısıtılması sonucu kahverengiye dönüşmesi ve tadının da yoğunlaşması esastır.