Akhisar Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Akhisar Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır Püf Noktaları, Katmerin yumuşak olması için ne yapmalı?, Katmerin hamuruna ne girer?, Katmere maya katılır mı?, Katmer şerbeti nasıl yapılır?, Katmer hamuru kaç saat bekletilir?


Katmerin yumuşak olması için ne yapmalı?

Katmerin yumuşak olması için ne yapmalı?, Genelde su kullanılmış ben süt ile yaptım ve az maya kullandım. Bu daha yumuşak yaptı. Ve katmerleri pişerken yağlamadım pişince yağladım böyle daha yumuşak ve lezzetli oldu.

Katmerin hamuruna ne girer?

Katmerin hamuruna ne girer?, 1 yemek kaşığı toz şeker. 1 pk instant maya. 1 tatlı kaşığı tuz. Yaklaşık 5 buçuk 6 su bardağı un kontrollü ekleyin yumuşacık bir hamur olacak ????

Katmere maya katılır mı?

Katmere maya katılır mı?, Şerbeti için;

Sos tencerenizin içerisine toz şeker ve suyu alıp ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbetinizin içerisine limon suyu sıkın ve kenara alıp soğumaya bırakın.


Katmer şerbeti nasıl yapılır?

Katmer şerbeti nasıl yapılır?, Antep Katmeri'nin hamuru için 1 kilogram sert buğday unu, 550 mililitre klorsuz su, 20 gram kaya tuzu bir kapta karıştırılarak yoğurulur. 160 ilâ 180 gram hamur yumakları hazırlanır ve piştiğinde kokusunu vermeyecek bitkisel sıvı yağ ile hamurun üst kısmı yağlanarak 8 ilâ 10 saat arası buzdolabında bekletilir.

Katmer hamuru kaç saat bekletilir?

Katmer hamuru kaç saat bekletilir?, Ilık süt, tuz, kabartma tozu ve yoğurt bir kaba alınır. Yavaş yavaş un eklenerek çok hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.

Katmere kabartma tozu konur mu?

Katmere kabartma tozu konur mu?, Katmer Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde özellikle Gaziantep ve civarında tatlı olur ve antep fıstığıyla yapılır.

Nerenin katmeri meşhur?

Nerenin katmeri meşhur?, Katmer yemek için Gaziantep'e yol almaya gerek yok. Ilık suyla tutulan hamurlar, uzun saatler süresince ayçiçek yağında bekledikten sonra elde incecik açılıyor. Hazırlanan kaymak, toz şeker ve boz fıstıkla buluştuktan sonra kare halini alıyor. Tereyağıyla yağlanıp fırınlandıktan sonra çıtır çıtır servis ediliyor.

Katmer içinde ne olur?

Katmer içinde ne olur?, Hamuru için: 2. 5 su bardağı ılık su (suyla da çok güzel oluyor ama o an elinizde varsa 1. 5 su bardağı su, 1 su bardağı süt şeklinde de yapabilirsiniz) 2 tatlı kaşığı tuz. 1 tatlı kaşığı sirke.

Diğer Nasıl Yapılır Yazıları
Nasıl Yapılır