Sade Mercimek Çorbası Tarifi

Sade Mercimek Çorbası Tarifi, 1 bardak mercimek çorbası kaç bardak su konulur?, Soğansız mercimek çorbası olur mu?, Blender yoksa mercimek çorbası nasıl yapılır?, Sade mercimek çorbası kaç dakikada pişer?, 2 su bardağı mercimek ne kadar su konulur?


1 bardak mercimek çorbası kaç bardak su konulur?

1 bardak mercimek çorbası kaç bardak su konulur?, 4 bardak su. 1 barda et ya da tavuk. Yarım soğan. 1 çorba kaşığı salça.

Soğansız mercimek çorbası olur mu?

Soğansız mercimek çorbası olur mu?, Havuçsuz, patatesiz, soğansız sadece esnaf lokantalarında içilebilen gerçek mercimek çorbası yapıyoruz. Üstelik sadece bir bardak mercimekle. Kıvamına ve lezzetine doyum olmayacak bu pratik. İçindeki tavuk suyu sayesinde de lezzeti daha da güzelleşiyor.

Blender yoksa mercimek çorbası nasıl yapılır?

Blender yoksa mercimek çorbası nasıl yapılır?, Blender kullanmadan mercimek çorbası nasıl yapılır? Blender kullanmadan da mercimek çorbası yapılabilir. Mercimekleri pişirerek, çatal veya kaşık yardımıyla ezerek veya tel süzgeç kullanarak püre haline getirebilirsiniz. Ardından, diğer malzemeleri ekleyerek çorbanızı pişirebilirsiniz.

Sade mercimek çorbası kaç dakikada pişer?

Sade mercimek çorbası kaç dakikada pişer?, Kimyon, pul biber, karabiber, nane ve isteğe göre tuz ilave edilir. Orta ateşte kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır. Mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. Çorba piştikten sonra dilerseniz blender yardımı ile çırparak süzme mercimek çorbası elde edebilirsiniz.

2 su bardağı mercimek ne kadar su konulur?

2 su bardağı mercimek ne kadar su konulur?, 2 su bardağı kırmızı mercimeği tencereye koyup 1 çay kaşığı tuz ve 5 su bardağı su ekleyin. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatın ve mercimekleri iyice yumuşayıp suyunun çoğunu çekene kadar pişirin.

Mercimek çorbasına sıcak su mu soğuk su mu konulur?

Mercimek çorbasına sıcak su mu soğuk su mu konulur?, 6 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin. Ardından kapağını kapatın, patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 40 dakika kadar pişirin. Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için; el blenderından geçirin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Mercimek çorbasının püf noktası nedir?

Mercimek çorbasının püf noktası nedir?, * Çorba yapımında et veya tavuk suyu kullanılmalı. Hazır marketlerde satılanlar yerine ev yapımı tavuk veya et suyu tercih edilmelidir. Çorbayı ne yüksek ateşte nede orta ateşte pişirmemek gerekiyor. Çorbanın lezzetli olması için mutlaka kısık ateşte pişirilmesi gerekir.

Kırmızı mercimek çorbası patatessiz olur mu?

Kırmızı mercimek çorbası patatessiz olur mu?, Un sevmeyenler yerine bir patates kullanabilirler, un ve patates çorbanın kıvamının daha koyu olmasını sağlayacaktır. Hemen hemen her çorbaya kemik suyu ya da tavuk suyu kullanırım.

Mercimek çorbası neden un konur?

Mercimek çorbası neden un konur?, Çorba yapımında en önemli noktalardan biri, doğru bir kıvam elde etmektir. Mercimek çorbasını nasıl sevdiğinize karar verin ve adımlarınızı buna göre belirleyin. Eğer ki yoğun kıvamda bir mercimek çorbası içmek istiyorsanız kavurduğunuz bir miktar un ve tereyağını çorbaya ekleyerek yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz.

Mercimek çorbası yanına ne yakışır?

Mercimek çorbası yanına ne yakışır?, Mercimek çorbanız çok koyu olursa, üzerine sıcak su ilave edebilirsiniz. Çorbanız çok cıvık olursa ise, kıvamını koyulaştırmak için öncelikle bir miktar un alıp tereyağında kavurun. Mercimek çorbanızdan biraz alıp kavrulmuş una ekleyin. Kavurduğunuz unu tekrar çorbaya ilave ederek koyuluğunu ayarlayabilirsiniz.

Diğer Tarifler Yazıları