Vişne soslu pasta

Vişne soslu pasta, Pastanın üstüne vişne sosu nasıl yapılır?, Donmuş vişneden sos nasıl yapılır?, Kekin üzerine vişne sosu nasıl yapılır?, Vişne sosu blenderdan geçirilir mi?, Vişne sosunun parlak olması için ne yapmalı?


Pastanın üstüne vişne sosu nasıl yapılır?

Pastanın üstüne vişne sosu nasıl yapılır?, Yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nişastayı bir kaseye alın. Kaşık ile erinceye kadar karıştırın. Bu karışımı kaynamakta olan vişnelerin üzerine döküp hızlıca karıştırarak 2 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Donmuş vişneden sos nasıl yapılır?

Donmuş vişneden sos nasıl yapılır?, Dondurulmuş vişne, limon suyu, toz şeker ve bir tutam kadar tuzu bir sos tencere- sine alın. Şeker eriyinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Mısır nişastasını küçük bir kaseye alın. Bir yemek kaşığı kadar su ilave edip karıştırın ve vişnelerin üzerine ekleyin.

Kekin üzerine vişne sosu nasıl yapılır?

Kekin üzerine vişne sosu nasıl yapılır?, Vişne sos için: Vişne sosu içinde dondurulmuş vişne, şeker nişasta ve sıcak suyu ekleyip, tavaya koyalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocağı kapatıp, soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimize soğumuş vişne sosumuzu ekleyelim ve kekimizi buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Vişne sosu blenderdan geçirilir mi?

Vişne sosu blenderdan geçirilir mi?, Vişne ve baharatların tadi özdeşleştikten sonra blenderdan geçiriyoruz. Biraz daha yoğun kıvamlı olsun isterseniz suyla açtığımız nişastayı sosumuza ekliyoruz. ❗Ara ara tadına bakıp baharat miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.

Vişne sosunun parlak olması için ne yapmalı?

Vişne sosunun parlak olması için ne yapmalı?, Vişne sosunuz piştikten sonra parlaklık vermesi için içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı ekleyip, güzelce karıştırın. Ardından ocaktan alıp, kenarda kısa bir süre ılımaya bırakın. Sosunuzun kıvamı orta akışkan bir kıvamda olmalıdır. Soğudukça hafifçe katı bir kıvam alacaktır.

Böğürtlen sosu nasıl yapılır?

Böğürtlen sosu nasıl yapılır?, Nişasta kaseye konulur üzerine yarım çay bardağından az su konulup eritilir. Böğürtlenler suyunu çekmeden yumuşayınca eritilmiş nişastası ilave edilir. Ara ara karıştırarak 2 dakika daha pişirilir ve altı kapatılıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.

Dondurulmuş vişne pastada nasıl kullanılır?

Dondurulmuş vişne pastada nasıl kullanılır?, İlk olarak kek, muffin ve tart gibi tatlılarda dondurulmuş vişne kullanırken elini çabuk tutmayı unutmamalısın. Çünkü vişneyi diğer malzemelerle ya da tatlının harcıyla karıştırıp bir süre bekletirsen vişneler çözülerek harcı sulandırır. Bu durumda da hazırladığın tatlının kıvamını dengelemekte zorlanabilirsin.

Cheesecake sosunun parlak olması için ne yapmalı?

Cheesecake sosunun parlak olması için ne yapmalı?, Cheesecake sosunuzun parlak olmasını istiyorsanız asla buğday nişastası kullanmayın,cam gibi parlak bir sos elde etmek için mutlaka mısır nişastası kullanın.

Ev yapımı limon sosu nasıl yapılır?

Ev yapımı limon sosu nasıl yapılır?, Hadi bu lezzetli sosa başlayalım. 3 adet limonu rendeleyin suyunu sıkın. Limon kabuğunun rendesi ile 1 su bardağı şekeri 5 dk kadar sarı rengi şekere çıkana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Su ve limon suyunu ilave edin karıştırın ve bir süzgeç yardımıyla pişireceğiniz sos tavasının içine süzün.

Hazır vişne jölesi nasıl yapılır?

Hazır vişne jölesi nasıl yapılır?, Süt ve şekeri sos tenceresinde ısıtarak başlayın. Ardından içerisine sıvı yağ ve kakao ilave ederek kıvamı hafif toparlayıncaya kadar karıştırın. Klasik orta boy borcam için 1 su bardağı süte, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterli olacaktır. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ da bu sosu tamamlayacaktır.

Diğer Tarifler Yazıları
Tarifler