Dana rosto eti yumuşak olur mu?,
Dana Rosto, yumuşaklığı ve lezzetiyle özellikle özel gün sofralarının vazgeçilmezi olan bir et yemeğidir. Dana etinin nuar ve kontrnuar gibi yağsız ve lezzetli kısımlarından elde edilen bu özel kesim, doğru pişirme teknikleriyle ağızda dağılan bir kıvama ulaşır. Dana rosto nasıl terbiye edilir?,
Dana nuarlara bıçak yardımıyla önlü arkalı kesikler açın. Sarımsakları ince ince dilimleyin ve kesiklerin içerisine yerleştirin. Dana nuarlara karabiber, deniz tuzu serpin ve zeytinyağında yarım saat marine edin. Marine ettiğiniz etlerin üzerine elma sirkesi gezdirin ve kızgın bir döküm tava içerisinde mühürleyin. Dana rosto hangi etten yapılır?,
Rosto, sabır işidir. Bir diğer yandan rosto yapılan etin kalitesi ve tazeliği de tadına etki eden önemli özellikler arasında sayılmaktadır. Dana etinin kontrfile ve nuar bölümleri rosto yapımı için oldukça uygun bölümlerdir. Bu bölümlerin kendileri bile bazen kasaplarda "rosto” olarak geçmektedir. Rosto etin sosu nasıl yapılır?,
Eti mühürledikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında, 1 saat pişirin. Sosu için tereyağını eritip unu kavurun. Azar azar sıcak et suyu ilave ederek yoğun bir sos kıvamına gelene dek pişirin. En son tuzunu, nar tanelerini ve karabiberini ekleyerek tatlandırın. Dana etinin sert olmaması için ne yapmalı?,
Pişirirken doğru bir şekilde mühürlemeli ve böylece eti yumuşacık yapacak olan suyunun içinde kalmasını sağlamalısın. Etler pişerken birkaç damla sirke damlatmak, etin daha da yumuşak olması sağlar. Et pişmeden önce tuz eklememelisin. Bu etinin sertleşmesine sebep olur. Dana rostonun yanında ne gider?,
Dana rosto yemeği ile farklı bir lezzet sunan garnitürlü patates püresi çok iyi gider. Dilerseniz pirinç pilavı da yapabilirsiniz. Bu nefis menüyü Gavurdağı salata, közlenmiş patlıcan salatası gibi salata çeşitleri ile zenginleştirebilirsiniz. Lokum gibi et nasıl terbiye edilir?,
ET NASIL MARİNE EDİLİR? Eti marine ya da terbiye etmek için bir kaba zeytinyağı, süt, rendelenen soğanın suyu, havanda ezilen sarımsak, kekik, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekledikten sonra etleri içine yerleştirin. Sosun içindeki eti, en az 2 saat ağzı kapalı şekilde buzdolabında bekletin. Rosto fırında kaç dakikada pişer?,
Üzerini 2 kat alüminyum folyo ile kapladıktan sonra önceden 170-180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 3-4 saat pişirin. Dana etini nasıl yumuşatılır?,
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör. Dana etinin en güzel yeri neresidir?,
Bonfile, kontrfile, antrikot (Antrikot; sığırın iki kürek kemiği arasından ve pirzolalık yerinden çıkartılan, kemiğinden sıyrılmış et dilimi) ve T-bone kısımları ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır, dolayısıyla ızgara için mükemmeldir.