Kırmızı biber sosuna ne konur?,
Acı biberleri ( veya tatlı, ama acı lezzet açısından çok daha iyi olacaktır ) küçük küçük doğrayın. Tencereye aldığınız biberlerin üzerine suyu sıvı yağını ve sirkesini ilave edin kaynamaya bırakın. Arada karıştırın, yumuşamaya başlayınca minik minik doğranmış sarımsak ekleyerek üç çorba kaşığı kaya tuzunu ilave edin. Biberle sos nasıl yapılır?,
İri iri doğranıp mutfak robotundan geçirilir. Derin bir tencereye önce kırmızı biberler daha sonra yeşil biberler, sarımsaklar, sıvı yağ ve sirke art arda eklenir. Pişerken ara ara karıştırılır. Biberler kaynadıkça önce suyunu bırakır, pişmeye yakın suyunun hemen hemen yarısını içine çekmesi gerekir. Kapya biber sosu kahvaltılık nasıl yapılır?,
Sos için üç adet soğanı da doğrayın. 3 diş sarımsağı soyun ve ince ince dilimleyin. Daha sonra zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı ve sarımsağı soteleyin. Soğan ve sarımsak pembeleşmeye başladığında domates, sivri biber, kekik, şeker, tuz, karabiber ve sirkeyi ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Tomato sos nasıl yapılır?,
Biberlerin içini çıkartıp yıkayıp fırında közleyip kabuklarını soyuyoruz. Küp küp doğrayıp karıştırma kabına koyuyoruz. Üzerine doğranmış, maydanoz, dereotu, tuz, limon suyu, zeytinyağı ve sarımsağı alarak karıştırıyoruz. Afiyet olsun… Kırmızı biber salatasına ne konur?,
Acı biberden yapılan bir çeşni olan acı sos, yiyeceklere baharatlı bir tat vermek için harikadır. Genellikle hamburger, burrito, taco, yumurta ve turşu gibi yemeklere eklenir. Patates kızartması yanında da servis edilebilir. Acı biber sosu ne işe yarar?,
Sabahta biberleri bir güzel blenderdan geçirip bir tencereye alıyoruz. Üzerine sirke tuz şeker ve baharatları ekleyip ocağı açıyoruz. Biraz ısındıktan sonra sarımsakları küçük ince parçacıklar halinde kesip ekliyoruz ve 4- 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Sonra kavanoza koyup muhafaza edebilirsiniz. Kuru acı biber sosu nasıl yapılır?,
Mevsimi kısa sürdüğü için kapya biber turşusu, közlenmiş kapya biber konservesi gibi yöntemlerle saklanarak bir yıl boyunca sağlıkla tüketilebilir. Taze olarak mevsimindeyken tavuk veya et fajita yemeklerine doğranabilir, kapya biber dolması yapılabilir, közlendikten sonra enfes mezelere salatalara konuk olabilir. Salçalı sos nasıl yapılır?,
Kahvaltılık Sosun İçine Ne Konur? Kahvaltılık sos genellikle taze domates, kırmızı biber, yeşil biber, sarımsak, soğan ve zeytinyağı gibi malzemelerle yapılır. İsteğe bağlı olarak kapya biber, acı biber, salça, nar ekşisi gibi malzemeler de eklenebilir. Kapya biberlerden ne yapılır?,
İlk olarak yıkadığınız kırmızı biberleri teker teker şişe dizin ve üzerlerine tuz serpin. Şişe dizdiğiniz kırmızı biberler közlenirken şişleri sürekli çevirerek yakmamaya özen gösterin. Önerilen pişirme süresi 5-6 dakikadır ve daha fazlası biberlerin yanmasına sebep olabilir. Kahvaltılık sosun içine ne konulur?,
Öncelikle biberlerimizi yıkayıp, çekirdeklerini temizleyip, doğrayalım ve büyükçe kapaklı bir tencereye alalım. Üzerine soyup doğradığımız sarımsağı, sıvı yağı, sirke ve tuzunu atıp, karıştırıp tenceremizin ağzını kapatalım. Sosumuz bir iki taşım kaynayana kadar açmayalım.