Çin mantısının içine ne konur?,
Özbek mantısı yapacaksanız su kaynattıktan sonra buhar tenceresinde 40 dakika pişirin. Suda haşlayacaksanız klasik mantıyı kaynar tuzlu suya atıp pişirin. Afiyet olsun. Özbek mantısı nasıl pişirilir?,
İsmi farklı olsa da, aslında bildiğimiz mantının Kore mutfağında yapılmış versiyonudur mandu. Kore mantısı olarak da bilinen bu yemek, kıyma, pırasa ve isteğe göre mantarla hazırlanıyor. Genellikle hamura büzgü veya yarım ay şekli veriliyor. Kore mantısı içinde ne var?,
Çin mutfağından Japonya'ya uyarlanan gyoza, ince hamurunun içine çeşitli malzemelerle doldurularak yapılan ve genellikle kızartılarak ya da buharda pişirilerek servis edilen bir mantı türüdür. Japon mantısı nedir?,
Aceleniz varsa Uzakdoğu ürünleri satan bir mağazadan hazır hamur alıp kullanabilirsiniz. Mantıları önceden hazırlayıp dondurabilirsiniz. Dondurulmuş mantıları, çözdürmeden, pişirme süresine 5 dk uzatarak tarifte belirtildiği gibi buharda pişirin. Donuk Çin mantısı nasıl pişirilir?,
Taze soğan, sarımsak, zencefil, sivri lahana, kıyma, şeker, tuz, karabiber, soya sosu ve susam yağı karıştırılır. Gyoza hamurunun ortasına yaklaşık 15 g iç malzeme koyulur. Gyoza içine ne konur?,
Anlatmaya ve yemeye değer bir yemek olan Özbek mantısının bizim mantıya tek benzer tarafı hamuru aslında. Hamuru aynı şekilde hazırlanıyor.Farklılıklar bundan sonra başlıyor. Bu mantının içini doldurmak için çekilmiş kıyma kullanılmıyor.Az yağlı kuzu & dana etinden hazırlanmış satır kıyması kullanılamaktadır. Özbek mantısı farkı ne?,
Haluj, Mataz (Çerkesçe: мэтазэ), psılahuj (Çerkesçe: псыхьалыжъо) veya haluš, peynir veya patates ile hazırlanan haşlanmış hamur işidir. Çerkez mantısı nedir?,
Pierogi, (Lehçe'de 'pierogi' kelimesi çoğul anlamlı kullanılır, tekil hali ise 'pieróg' dur ve 'piyerug' olarak telaffuz edilir) Polonya mutfağının ülke dışında en çok bilinen yemeğidir. Yarı dairesel şekilli hamur parçaları, Türk mutfağının mantısını, İtalyan mutfağının raviolisini andırıyor. Polonya mantısı nedir?,
Tam 1.800 yıllık bir lezzet olan Dumpling Çin Mantısı ilk lokmanızda bile çok seveceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Çin mantısı adı nedir?,
Mandu, mantı gibi bol suda haşlanmıyor. Dilerseniz derin kızgın yağda dilerseniz de çok az su ile fırında üstü kapalı şekilde buharda pişirebilirsiniz. Buharda olup da dibi de azıcık tutarsa, ideal Mandu'yu yapmışsınız demektir. Afiyet olsun!