Döküm kek kalıbında kek nasıl pişer?,
Kek hamurunu döküm kalıba döktükten sonra önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derecelik fırında pişirmeye gönderin. Soguduktan sonra keki kalıptan çıkarıp dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. AFİYET olsun … Kekin kalıba yapışmaması için ne yapılır?,
Kekin tamamen soğumasını beklemek, kalıptan daha kolay çıkmasını sağlar. Ayrıca parçalanmayı ve şeklinin bozulmasını önler. Kekin yapışmasını önlemek için kalıba un ve yağ uygulamasınız. Her noktayı eşit miktarda yağ ve unla kaplamanız gerekir. Kek kalıplarında kek nasıl pişirilir?,
Hazırladığımız kek harcımızı kalıbımıza boşaltalım. Kalıpta kekimizi 170 derece ısıttığımız fansız ayardaki fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım. Pişen keki fırından alalım ve kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Kek kalıbı malzemesi ne olmalı?,
Esnek ve kolay çıkarma imkanı olan silikon kek kalıpları, kek pişirmek için idealdir. Kekin yanmasını ve yapışmasını önlediği için pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Silikon kek kalıpları, daha pratik ve kolay kek pişirme şansı sunmaktadır. Döküm kek kalıpları ise yüksek ısıya dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Döküm kek kalıbı ilk nasıl kullanılır?,
Ilık Su ve Hafif Deterjan Kullanımı: Yeni bir kek kalıbının ilk kullanımdan önce temizliği, ılık su ve hafif bir deterjan kullanılarak yapılır. Döküm kek kalıbına yağ sürülür mü?,
Evet, döküm kek kalıbı da yağlanmalıdır. Kalıbı yağlamak, kekin düzgün bir şekilde çıkarılmasını kolaylaştırır. Kekim kalıptan çıkmıyor ne yapmalıyım?,
Eğer kek kalıptan hala çıkmıyorsa nemli bir mutfak bezini kalıbın etrafına sararak 10 dakika beklettikten sonra tekrar deneyebilirsiniz. En iyi kek kalıbı hangisi?,
Kek kalıbını yağlamak ve hatta unlamak, kekin kalıptan çıkarılmasını kolaylaştıracak önemli bir adımdır. Kalıbın içini tereyağı, margarin veya sıvı yağ kullanılarak iyice yağlamalı ve ardından ince bir tabaka un serpilmelidir. Yağ miktarı çok az veya çok fazla olmamalıdır. Kek kalıbının kenarları yağlanır mı?,
Silikon kek kalıbının esnek yapısı, fırına koyma ve çıkarma sırasında dikkatli olunması gerektiği anlamına gelir. Bu nedenle, silikon kalıbı fırına koymadan önce altına sert bir tepsi yerleştirilmesi, hem taşımayı kolaylaştırır hem de kekin eşit şekilde pişmesine yardımcı olur. Kek kalıbı kullanmadan önce ne yapılır?,
Başına gelmeyen yoktur sanıyoruz. İşte kekin kalıptan rahatça çıkması için yapmanız gerekenler: Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin.