Giresun'un meşhur yemeği nedir?,
Giresun'un en meşhur yemekleri pancar çorbası, fasulye turşusu ve fasulye kavurmasıdır. Giresun en çok neyi meşhur?,
Fındığın anavatanı ve dünyanın en kaliteli fındığına sahip olan Giresun, deniz kıyısından yüksek köylere kadar uzanan arazileri fındık bahçeleriyle kaplıdır. Giresun'da ne yemeli?,
Giresun'un en popüler yöresel yemekleri:Karalahana Çorbası, Tel Kadayıf, Karalahana Sarması, Hamsili Pilav, Fasulye Turşusu Kavurması, Pezik, Görele Pidesi, Hamsi Böreği, Yağlaş, Mendek Çorbası, Isırgan Çorbası ve Darı Unu Helvası bulunmaktadır. Meşhur yöresel yemekleri nelerdir?,
Tel Kadayıf
En çok Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilir. Basılı ilk yemek kitabı Melceü't-Tabbâhîn'de de çok çeşitli kadayıf tarifleri yer almaktadır. Türk mutfağının ve Giresun mutfağının en sevilen tatlıların başında tel kadayıf gelmektedir. Giresun meşhur tatlısı nedir?,
Giresun denilince akla karalahana ve hamsi gelir. Bunun yanında mısır unundan yiyecekler yapılır. Yemeklerden bazıları; Karalahana Çorbası, Karalahana Diblesi, Isırgan Püresi, Mısır Ekmeği, Fasulye Turşusu, Kiraz Duzlaması ve Pezik Mıhlamasıdır. Giresun'dan denince akla ne gelir?,
Bölge halkı kıyısında yaşadığı deniz gibi hareketli ve coşkundur. Oyun ve türküleri de kendilerine uygundur. Giresun oyunları içinde en önemlisi Giresun Karşılaması ve horondur. Horonu erkekler yine bölgenin meşhur çalgısı kemençe veya davul-zurna eşliğinde oynarlar. Giresun halkı nasıl?,
Giresun oyunları içinde en önemlisi Giresun Karşılaması ve horonudur. Horonu yine erkekler bölgenin meşhur çalgısı olan kemençe veya davul zurna ile oynarlar. Kadınları ise; Def, Davul, Zurna, Ud ve Bağlam eşliğinde oynarlar. Karadeniz'in yöresel yemekleri nelerdir?,
''Kiraz'ın anavatanı'' Giresun'dur. Bu nedenle ismini de Yunanca kiraz anlamına gelen Kerasus veya Keresea kelimelerinden aldığı bazı tarihçiler tarafından dile getirilmektedir. Giresun ne ile tanınır?,
Zengin bir mutfağı olan Tirebolu, ısırgan otu yemeği, kiraz tuzlusu, fasulye diblesi, taflan kavurması, turşu kavurması, meşhur hamsi böreği, mısır ekmeği ve leziz Tirebolu usulü pide çeşitleri gibi lezzetleri bünyesinde bulundurmaktadır. Giresun'un hangi meyvesi meşhur?,
İl merkezi ve kıyı bölgelerinde çağdaş giysiler giyildiği halde, iç kesimlerde geleneksel giysiler yaygındır. Giresun'da peştamal kadın giyiminin değişmez bir parçasıdır. Cepkenler, bindallılar, entariler yöremizde görülmektedir. Kadınlarda başa örtülen, bele sarılan peştamalların değişik türleri vardır.