Levrek en güzel ne şekilde pişirilir?,
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve marine edilmiş balık filetolarını düzenli bir şekilde yerleştirin. İsteğe bağlı olarak balıkların üzerine limon dilimleri, soğan halkaları, sarımsak gibi sevdiğiniz ürünleri ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika süreyle pişirin. Fırında levrek marinesi nasıl yapılır?,
Fırını Önceden Isıtın: Fırını 200°C'ye (390°F) ısıtın. Marine Edin: Levrek filetolarını geniş bir kaba yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, ince dilimlenmiş sarımsak, taze kekik, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin. Balıkları iyice marine olması için 15-20 dakika bu karışımda bekletin. Levrek fırında 200 derecede kaç dakikada pişer?,
Pişirme süresi balığın büyüklüğüne ve fırınınızın tipine göre değişebilir. 700-800 gr civarında bir levrek, 200 derecede turbo özelliği olan bir fırın da yaklaşık 25 dakikada pişebilir. Balığınızın piştiğini rengine bakarak anlayabilirsiniz. Levrek fırında güzel olur mu?,
Levrek balığı da içerisinde bol vitaminlerin bulunduğu balık çeşitlerindendir. Fırında yapacağınız levreğin hem kokusunun eve yayılmaması hem de lezzetli olması onun çok sevilmesini sağlıyor. Levrek balığı nasıl terbiye edilir?,
Temizlenmiş levrek filetosunu cam bir kaseye koyun. Üzerine bolca tuzu (yenilebilecek miktar olmasına dikkat edin), limon suyu, kişniş tohumu, tane karabiber, doğranmış soğanı ekleyin. Balığı bu karışımla iyice harmanlayı. Üzerine bolca zeytinyağını da ekleyin ve kapağını kapatıp 2-3 saat buzdolabında bekletin. Fırında levrek yanına ne gider?,
Yöresel Yemekler
Fırında Levrek yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, sarı mercimek çorbası, fırında levrek, coleslaw salatası ve kadayıf dolması (erzurum yöresi) son derece güzel bir menü tercihi olacaktır. Levrek lokum sosu nasıl yapılır?,
Sosu için, bir tavada yarım paket krema, 6 çorba kaşığı süt, 1 çorba zeytinyağı, 2 tutam safran, 1 tutam tuz ve 1 tutam karabiberi alarak koyulaşıp sos kıvamına gelene dek pişirin. Kızaran levrek lokumlarını servis tabağına alın. Sos pişerken sunum için tabağınızı hazırlayın. Fırında tereyağlı levrek nasıl yapılır?,
Temizlenmiş levrekleri yıkayıp iki tarafına derin çizikler atıyoruz ve tuzlayıp yarım saat bir saat dinlendiriyoruz. Tereyağını eritip soğuttuktan sonra kekik ve pul biberi ekleyip levreklere tamamen sürüyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip 220 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Levrek marine sosu nasıl yapılır?,
Sos için lime ve portakal suyunu, hardal ve zeytinyağını, kabukları, tuz ve şekeri karıştırın. Sosun mutlaka tadına bakın, damak zevkinize daha fazla asit, tuz veya şeker gerekirse ilave edin. Levreklere sosu dökün. Fırında levrek fanlı mı pişer fansız mı?,
Balıkların üstüne de soğan halkası ve limon halkası yerleştirilir . Su ilave olunur ve üstü de yağlı kağıtla kapatılır. ( ben yağlı kağıdı kürdan yardımı ile kapattım . Yani diktim) önceden 5 dakika ısıtılmış fırında 200 derecede (fanlı fırında) biberler pişene kadar pişirilir .