Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi

Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi, Kek yaparken yumuşak olması için ne yapmalı?, Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?, Kakaolu ıslak kekin sosu nasıl yapılır?, Kakaolu keke süt yerine su konur mu?, Kekin sünger gibi olması için ne yapmak lazım?


Kek yaparken yumuşak olması için ne yapmalı?

Kek yaparken yumuşak olması için ne yapmalı?, Laktoz içeren malzemeler kek hamuruna eklendiğinde yumuşak ve ıslak bir kıvam kazandırır. Bu nedenle kek hamurunun daha yumuşak olması için süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Süt olmadığı durumlarda yoğurt veya tam tersi olacak şekilde ilave yapabilirsiniz.

Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?

Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?, Ardından 1 su bardağı sıvı yağı sonrasında sütü ilave edip 1 kez çırpıyoruz, 2 paket kabartma tozu elenmiş un ve vanilyayı da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene dek çırpıyoruz maximum 1 dk olacaktır bu süre. Hamurun kıvamı boza kıvamı olursa 10 numara olur.

Kakaolu ıslak kekin sosu nasıl yapılır?

Kakaolu ıslak kekin sosu nasıl yapılır?, Klasik orta boy borcam için 1 su bardağı süte, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterli olacaktır. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ da bu sosu tamamlayacaktır. İçine sıvı yağ ilave etmek sosun parlaklığını artırır. Bu sosu kek fırından çıkar çıkmaz, sosunuz çok sıcak olmayacak şekilde üzerine gezdirin.

Kakaolu keke süt yerine su konur mu?

Kakaolu keke süt yerine su konur mu?, Kek harcından yoğurt ya da sütü çıkardığımızda geriye alternatif birkaç malzeme kalıyor aslında. Portakal suyu gibi meyvelerin suları, çay ya da su ilave etmek. En basiti su eklemek aslında. Keklerinizin içerisine su ilave etmeniz durumunda keklerinizin daha süngerimsi bir kıvamda piştiğini de gözlemeyeceksiniz.

Kekin sünger gibi olması için ne yapmak lazım?

Kekin sünger gibi olması için ne yapmak lazım?, Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalır. Keki pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymak da kıvamın yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca katı ve sıvı malzemelerin oranı da çok önemlidir. Unu fazla eklemek, kekin kurumasındaki sebeplerden biridir.

Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?

Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?, Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.

Kekin unu az olursa ne olur?

Kekin unu az olursa ne olur?, Un fazla olursa kekiniz sert olur çok kabarmaz. Unu az gelirse de kabardıktan sonra çöker ! 4- Fırına attığınız keki 25 Dk boyunca yalnız bırakacaksınız yani fırının kapağını açıp bakmak yok !

Kek fanlı da mı pişer fansız da mı?

Kek fanlı da mı pişer fansız da mı?, *keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı asla açılmamalı *fanlı ayarda kek pişirilmemeli aksi takdirde kekiniz kurur sert olur. *kekinizi ilk 30 dakika 180 derecede son 20 dakika içini çekmesi için 170 derecede pişirilmesi önerilir.

Keki en çok ne kabartır?

Keki en çok ne kabartır?, Genelde kek harçlarında kabartma tozu kullanılır ancak karbonat sayesinde de kekler çok güzel kabarır. Karbonat kullanacağınız kek harçlarınızda içerisine limon suyu ya da soda gibi asidik yapılı malzemeler ilave etmeyi unutmayın.

Islak kek yaparken kek sıcak mı dökülür soğuk mu?

Islak kek yaparken kek sıcak mı dökülür soğuk mu?, Sos için; Süt, şeker ,kakao ve sıvı yağı bir tencerede kısık ateşte kaynayana kadar (10 dk gibi bir sürede)pişiriniz. Kek çıktıktan sonra ilk 5 dk kadar bekleyip kürdanla delikler açıp dilimleyip sıcak sosu üzerine dökünüz kek ve sosta sıcak olacak buna dikkat edin yoksa içine çekmez.

Diğer Tarifler Yazıları
Tarifler