Kekin üzerine limon sosu nasıl yapılır?,
Sosu için: pudra şekeri elenir. Üzerine limon suyu ve süt eklenip mikserle çırpılır. Çok katıysa limon suyu cıvıksa pudra şekeri eklenip tekrar çırpılır. İstenen kıvama gelince soğuyan kekin üzerine dökülür. Limon sosu tarifi nasıl yapılır?,
Hadi bu lezzetli sosa başlayalım. 3 adet limonu rendeleyin suyunu sıkın. Limon kabuğunun rendesi ile 1 su bardağı şekeri 5 dk kadar sarı rengi şekere çıkana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Su ve limon suyunu ilave edin karıştırın ve bir süzgeç yardımıyla pişireceğiniz sos tavasının içine süzün. Limonlu keke kaç limon konur?,
Limon sosu için; Nişasta, limon suyu, toz şeker ve limon kabuğu rendesini sos tenceresine alın ve koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşan tatlıyı ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyin. Tereyağını karıştırarak sosa yedirin. Hazırladığınız sosu soğutun. Limonlu cheesecake sosu nasıl yapılır?,
Klasik orta boy borcam için 1 su bardağı süte, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterli olacaktır. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ da bu sosu tamamlayacaktır. İçine sıvı yağ ilave etmek sosun parlaklığını artırır. Bu sosu kek fırından çıkar çıkmaz, sosunuz çok sıcak olmayacak şekilde üzerine gezdirin. Kekin üstüne sos nasıl yapılır?,
Pudra şekerini derin bir kaseye alın. Üzerine limon suyunu azar azar ekleyerek kaşık ile pürüzsüz bir yapı oluncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız glazürü kekin üzerine dökerek yayın. Donması için 15-20 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın. Limonlu glaze nasıl yapılır?,
Limon sosu, yemeklerinize lezzet ve tazelik katmak için kullanılır. Salatalara, ızgara yemekler, tavuk yemekleri, balık yemekleri, mezeler ve daha birçok yemeğe eşlik edebilir. Limon sosu ne işe yarar?,
Bütün limonu ince halkalar halinde dilimleyin ve her dilim tavayla iyi temas edecek şekilde eşit şekilde yerleştirin. Limon eriyene ve yumuşayana ve her tarafı iyice kızarana kadar birkaç kez çevirin. Daha tatlı bir sonuç istiyorsanız, karamelize ederken biraz şeker veya bal ekleyin. Limon nasıl karamelize edilir?,
Bütün limonu ince halkalar halinde dilimleyin ve her dilim tavayla iyi temas edecek şekilde eşit şekilde yerleştirin. Limon eriyene ve yumuşayana ve her tarafı iyice kızarana kadar birkaç kez çevirin. Daha tatlı bir sonuç istiyorsanız, karamelize ederken biraz şeker veya bal ekleyin. Yağ limon sosu nasıl yapılır?,
Bütün limonu ince halkalar halinde dilimleyin ve her dilim tavayla iyi temas edecek şekilde eşit şekilde yerleştirin. Limon eriyene ve yumuşayana ve her tarafı iyice kızarana kadar birkaç kez çevirin. Daha tatlı bir sonuç istiyorsanız, karamelize ederken biraz şeker veya bal ekleyin. Fırından çıkan kekin sönmemesi için ne yapmalı?,
Limon suyunu sarımsakla birlikte ufak bir tavada, orta ateşte yarısı buharlaşana kadar kaynatın. Ateşin altını kısın ve her seferinde 1 tatlı kaşığı olacak şekilde içine soğuk tereyağı koyup karıştırın. Tereyağının hepsini ekledikten sonra maydanoz ve tuzu ekleyip sosu ocaktan alın.