Patlıcandan ne meze yapılır?,
RESTORANDA BAYILARAK YEDİĞİMİZ YOĞURTLU PATLICAN EZMESİ ( ABUGANUŞ ) NASIL YAPILIR ? Patlıcanlı yoğurtlu meze adı nedir?,
Tarator, Osmanlı mutfağında bulunan bir çeşit mezedir. Günümüzde ise tarator, toroto veya taratuar; bazı Balkan ülkelerinde ve Kıbrıs Adası'nda yapılan ve cacıktan esinlenmiş, ona benzeyen soğuk yemek olarak bilinir. Kıbrıs'ta talatur olarak tanınır. Köz patlıcan mezesi nasıl yapılır?,
Antep ve Urfa mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan patlıcan söğürtme, midenize bayram ettirecek bir lezzettir. Közlenmiş patlıcan ile hazırlanan söğürtme, hem salata, hem de meze olarak sunulabilir. Közlenen patlıcanları dilimledikten sonra nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı ile harmanlıyoruz. Közlenmiş patlıcanlı yoğurtlu meze nasıl yapılır?,
Yunan mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri haline gelen girit mezesi, ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde tüketilir. Bazı yörelerde tirokafteri ismiyle de anılır. Yapımında ceviz, peynir ve sarımsak kullanılır. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilir. Abugannuş salatası nasıl yapılır?,
Közlenmiş patlıcanları küçük parçalara ayırarak ezin, ayrı bir kabın içinde tahin ve limonu karıştırın. Bu harika sosu patlıcanlar ile harmanlayın ve tahinli patlıcan ezmesinin son adımı olan sarımsak, yoğurt, hafif kavrulmuş susam ve tuzu ilave ederek karıştırın. Patlıcan ezmesi tarifimiz hazır, afiyet olsun! Közlenmiş patlıcandan neler yapabilirim?,
Bir karıştırma kabına yoğurdu alalım ve üzerine tahin, limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve tuzu alarak güzelce çırpalım. Daha sonra közlediğimiz ve kabuğunu soyduğumuz patlıcanları püre haline getirelim ve yoğurta ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Servis ederken tabağa alalım, üzerine zeytinyağı gezdirelim. Tarator meze nedir?,
' Köz Patlıcan Salatası MALZEMELER 4 adet bostan patlıcan 2 adet kırmızı kapya biber 3-4 dal taze soğan 1-2 adet domates 4-5 dal maydanoz Toz kırmızı biber Tuz Karabiber Zeytinyağı 2 diş sarımsak Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Patlıcan söğürme nedir?,
Babukannuş (Patlıcan gömmesi) - Mersin
Tam piştikten sonra patlıcanların kabuklan soyularak sapları kopartılıp havanda iyice dövülür. Bir miktar domates ve sarımsak da dövülüp tuz sirke eksi konduktan sonra karıştırılıp üzerine maydanoz konularak servis yapılır. Girit nedir meze?,
Ali Nazik (Yoğurtlu Patlıcan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin. Patlıcan ezmesi nasıl yapılır?,
Pembe Sultan Tarifi Nasıl Yapılır? Pancarlar yıkanır soyulur ve rendelenir ,sarımsak tuzun içinde dövülür ve yoğurda eklenir, daha sonra pancar ve yoğurt buluşturulur. Afiyet olsun.