Etli türlüye ne konur?,
Patates, patlıcan, kabak, yeşil biber, domates ve baharatlara lezzetleniyor. İçerisine mevsimindeyse fasulye, enginar gibi sebzeler de eklenebilir. Dileyenler kuş başı ya da kıyma ilavesinde de bulanabilirsiniz. Ancak biz bu kez sebzeli, zeytinyağlı çok hafif bir türlü hazırladık. Türlü yemeğine neler konur?,
Suyunu da ilave edip hafif karıştırın. Düdüklünün kapağını kapatıp yaklaşık 40 dakika pişirin. Düdüklüde türlü tarifiniz hazır. Afiyet olsun! Duduklu etli türlü kaç dakika?,
Tencereye yağımızı koyup azıcık ısıttıktan sonra soğanlarımızı ilave ediyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince karabiber ve zerdeçalımızı ekeleyip bir kaç saniye soğanla birlikte kavuruyoruz. Mantarlarımızı ekleyip soteliyoruz . Türlüye mantar konur mu?,
Türlü yemeğinizin yanına pirinç pilavı yapabilirsiniz. Bulgur pilavı da yemeğinizin yanına tercih edebileceğiniz bir lezzettir. Cacık ya da salata ile menünüzü tamamlayabilirsiniz. Etli türlü yemeğinin yanına ne gider?,
Soğan ve biberler kavrulduktan sonra salçayı ve domatesi de üzerine ekleyin. Daha sonra sırasıyla patlıcan, kabak, fasulye, patatesi de doğrayıp üzerine atın. Sarımsağı rendeleyip ekleyin. Tuzunu ve üzerini geçmeyecek suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatabilirsiniz. Türlü yemeğine sarımsak konulur mu?,
Tuz, pul biber ve karabiber başta olmak üzere damak tadınıza uygun olan baharatları ilave edin. Tencereye yarım bardak sıcak su ekledikten sonra kapağını kapatın. Yemeği 25-30 dakika kadar orta ateşte pişirdikten sonra altını kapatın. Türlü yemeği hangi baharatlar konur?,
Etsiz Türlü Yanına Ne Gider? Etsiz türlü yanına güzel bir şehriyeli bulgur pilavı yapabilirsiniz. Tercihinizi pirinç pilavından veya fırın makarnadan yana kullanabilirsiniz. Etsiz türlü yanına ne gider?,
Patlıcanı tuzlu suda 15-20 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Patlıcanı sulu yemek yapımında kullanacaksanız, lezzet katmak için sosla marine etmeniz gerekir. Türlü yaparken patlıcan suda bekletilir mi?,
Sırasıyla patates, fasulye, biber ve sarımsakları ekliyor ve patlıcan, kabak ve domatesleri ekliyoruz sırasıyla. Türlü hangi sırayla?,
Etin büyüklüğüne göre üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediniz ve düdüklü tencerede ise 30 dakika kadar; normal tencerede ise 70 dakika kadar kaynatınız. Bazı durumlarda donmuş et daha zor pişmektedir. Bu gibi anlarda bir çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.