Semizotundan ne yemekler yapılır?,
Önce soğan ve kapya biberi güzelce doğrayıp, tencereye alalım zeytinyağını ilave edip, kavuralım. Pembeleşince önceden yıkayıp, süzdüğümüz semizotunu elimizle ikiye bölüp, tencereye ilave edip, karıştıralım. Yarım çay bardağı suyuda ilave edip, 5 dakika kapağı kapalı şekilde orta ateşte pişirelim. Semizotu kavurması nasıl yapılır?,
Domates yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır. Havuç ve domates tencereye eklenir. Semizotlarının yaprakları ayıklanır ve sapları da doğrandıktan sonra tencereye eklenir. Semizotu yemeğine sapı konur mu?,
Semizotu, mevsiminde taze olarak ve temizlenmiş şekilde yenirse daha faydalı olur. Yeşil yapraklılar taze formlarıyla vitamin ve mineral değerlerini koruduğundan semizotu ile salata yaparak tüketebilirsiniz. Semizotu ile zeytinyağlı veya etli yemek yapılarak tüketilmesi de yaygındır. Semizotu en sağlıklı nasıl tüketilir?,
Semizotunun yapraklarından salata yaptıktan sonra Semizotu saplarını değerlendirmenin en lezzetli hali bence bu mücver ????ama saplarla börek de olur çorbada, bir yemeğe de eklenir yumurtaya da, her şekilde lezzetle değerlenir. Semizotu saplarını nasıl değerlendirebilirim?,
Öncelikle soğanlarımızı zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca salçamızı ekliyoruz daha sonra kabuğu soyulmuş ve doğranmış domateslerimizi ilave ediyoruz. En son semizotumuzu ekliyoruz. Semizotları suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kapağı hafif açık şekilde pişiriyoruz. Semizotu hangi hastalıklara iyi gelir?,
Pirpirim Yemeği Nasıl Yapılır
Soğanla kıyma yağda kavrulur. Üzerine yıkanmış, ayıklanmış, doğranmış pirpirim konulur. Pirpirimler iyice solduktan sonra üzerine yıkanmış pirinç, salça, tuz ilave edilir. 1 su bardağı su konularak kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Semiz otu kavrulur mu?,
Önceden yıkayıp ayıkladığınız ve soğuk suda beklettikten sonra kuruladığınız semizotunu karıştırma kabına ilave edin. Semizotunun üzerine limon suyu, kuru nane, sumak, tuz, kırık ceviz içi ve zeytinyağını ilave edin. Malzemeleri iyice harmanladıktan sonra sunum tabağına aktarın. Pirpirim yemeği nasıl yapılır?,
Semizotu, yaprakları ve kökleriyle birlikte iyice yıkanmalı ve temizlenmelidir. Tarifteki kırık pirinç yerine normal pirinç de kullanabilirsiniz. Zeytinyağlı semizotu salatası nasıl yapılır?,
Tavaya aldığımız zeytinyağında piyaz doğranan soğan kavrulur. Soğanlar yumuşayıp sararınca tereyağı, ardından biber salçası eklenir. Ayıklandıktan sonra yıkanıp süzülen semizotu ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika daha kavrulur ve üzerine yumurtalar kırılır. (biber salçası tuzlu olduğu için ayrıca tuz ilave etmedim. ) Semizotu yemeğine pirinç atılıyor mu?,
Taze yeşil yapraklı semizotlarınızı temizleyip, iyice yıkayın. Yıkama işleminden sonra semizotlarını doğrayın. Birer pişirimlik olarak Koroplast Kilitli Poşetleri içerisine yerleştirin.Poşetlerin havasını alın, ağzı sıkıca bağlayın. Sonrasında derin dondurucuya koyun,saklama süresinin 9 aydır.