Antep Kahkesi içinde ne var?,
Antep Köy Kahkesi Gaziantep'te özellikle Ramazan Bayramlarında yapılan mayana (rezene), çörek otu, tarçın ve susam gibi baharatlar içeren özel bir kurabiyedir. Nohut mayası ile özel işlemlerden geçirilerek üretilir. Ağızda dağılan ve tazeliğini 3-4 ay koruyan bir üründür. Köy kahkesinin malzemeleri nelerdir?,
Sürenin sonunda sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve mahlebi ilave ederek karıştıralım. Unu da yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Bayram kahkesi malzemeleri nelerdir?,
Ortasını havuz yapalım ve yumurtaları kıralım. Üzerine süt ile margarini ilave edelim ve bütün susamları sırasıyla ekleyip,kendir tohumunu,şekeri,tuzu,irmiği ekleyip,yoğurmaya başlayalım.Yoğururken de toparlansın diye sıvı yağ ekliyoruz, 1-1,5 litre yağ gidiyor. Antep kahkesine mahlep konur mu?,
Antep Katmeri'nin içerisinde 18.09.1997 başvuru tarihli ve 27 tescil numarası ile tescilli coğrafi işaret olan Antep Fıstığı, şeker, kaymak ve yağ bulunur. Sadece tatlı olarak yapılır. Piştikten sonra üzerine şerbet, kıvam vb. tatlandırıcılar dökülmez ya da şerbet bulunan bir kaba daldırılmaz. Antep kahkesine yumurta konur mu?,
Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat cevizi rendesi, toz tarçın, dövülmüş damla sakızı, dövülmüş karanfil, yenibahar ve mahlep. İçerisine isteğe bağlı olarak vanilin ve Hindistan cevizi de konabiliyor. Ama özünde bu 7 baharattan oluşuyor. Gaziantep Katmer içinde ne var?,
Bu sebeple sade Antep Kurabiyesi Gaziantep'te “bayram kurabiyesi” olarak da anılır. Antep Kurabiyesinin ayırt edici özelliği içeriğinde Urfa Sadeyağı ile yörede “boziç” olarak tabir edilen erken hasat edilmiş açık renkli, meyve içi az gelişmiş ve parlak yeşil renkli Antep Fıstığı'nın kullanılmasıdır. Kahke baharatı nedir?,
Gaziantep Kahkesi
Un, şeker, zeytinyağı, mahlep, susam ve nohut mayası ile yapılır. Kahke tarifi Osmanlı döneminde Halep'ten alınmıştır.Tatlı, tuzlu, tahinli birçok farklı çeşidi vardır. Antep Köy Kahkesi (Gaziantep Köy Kahkesi) Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Gaziantep kurabiyesinin adı nedir?,
11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan'da yapılan bu kurabiye özellikle de Halep'te çok meşhurdur. Burada ortaya çıktığı söylenen bu kahke un, şeker, zeytinyağı ve mahlep gibi maddelerle hazırlanarak sunulur. Ustalar büyük hamur kazanlarında bu kurabiyeyi hazırlamakta ve hamuru bir müddet dinlendirmektedir. Kahke nerenin meşhur?,
Antep kurabiyesi genellikle 160-170 derece arasında önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kahke kurabiye nedir?,
Tarifimiz hamur işi kategorisinde yer aldığından dolayı kalori miktarı akla ilk gelen soru oluyor. Halep kahkesi 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 450 kalori bulunmaktadır.